L’Ajuntament estudia cobrar l’IBI de l’autopista

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es tracta d’una reclamació que ja fa temps que els Ajuntaments hi van al darrera i que per Palafolls suposaria un ingrés de 280.000 euros.

Es tracta de cobrar el 100%  l’IBI especial a les concessionàries de les autopistes que passen pel terme municipal. En aquest cas l’impost passa a anomenar-se de Bens Immobles de Característiques Especials, amb les sigles BICE.

Fins ara, a les concessionàries se’l aplicava una bonificació del 95% pel que només pagaven un 5% de l’impost. En el cas de la C-32 la concessió de l’autopista es va prolongar fins el 2021, però el descompte en el BICE era vàlid fins el 31 d’agost d’aquest any.

En el cas de Palafolls, l’Ajuntament està movent fils per cobrar de cara a l’any que ve els gairebé 300.000 euros i incloure’ls en els pressupostos. Ho explica la regidora d’Hisenda, Dolors Agüera.

Així, segons un informe de la Diputació, els ajuntaments tenen les portes obertes a partir del gener perquè tributin el 100% del rebut a totes les concessionàries que gaudien d’aquesta bonificació des de l’any 88.

Dins la justícia, però, hi ha discordances. El 2007 el Tribunal Superior de Justícia de Madrid recolzava les els consistoris i donava llum verda, ara fa 9 anys, a què centenars d’ajuntaments cobressin l’IBI acumulat per la bonificació. El 2011, però,  el Tribunal Suprem contradeia la sentència i tancava l’assumpte amb un NO la reclamació dels ajuntaments de cobrar més del 5% establert per la llei.

Uns dels municipis amb més trajectòria en reclamar l’IBI de l’autopista és Arenys de Mar, fa 20 anys que hi va al darrera, ha estat també un dels primers en reaccionar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics