Comença al Maresme el procés participatiu per la reforma horària

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El primer acte del procés participatiu per la reformà horària a la comarca que impulsa la Generalitat tindrà lloc avui a les 6 de la tarda a la seu del Consell Comarcal del Maresme a Mataró.

Es tracta d’una conferència a càrrec del diputat Fabian Mohedano i membre de l’associació iniciativa per a la Reforma Horària on exposarà els objectius del projecte i què suposaria aquest canvi d’hàbits i horaris que busquen, entre d’altres, una millor conciliació familiar.

La segona conferència es farà el dimarts que ve i consistirà en un taller-debat.

El procés participatiu  s’ha dividit en 24 sessions repartides per 12 municipis de tot Catalunya. De fet, les jornades que es preparen al Maresme són de les últimes que es faran.

El Director del programa d’Innovació i Qualitat Democràtica de la Generalitat, Roger Buch, explica que els Ajuntaments on s’ha fet fins ara en fan una valoració positiva i apunta també a la diversitat professional de les persones que hi assisteixen.

Algunes de les propostes que s’han reiterat més són els horaris comercials i els de la programació de televisió. A més, també, de suprimir l’esmorzar a mig matí de l’horari laboral, dinar més aviat i acabar la jornada a les 4 amb tota la tarda per endavant.  Unes mesures, però, que si no les fa tothom en bloc no podran tirar endavant sobretot per la competència en els sectors.

Per participar a les sessions cal inscriure’s prèviament, però també es poden fer aportacions online a través del portal participa.gencat.cat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics