URGENT

Els ajuts contra el “Tomicus” ja es poden demanar

Compartiu aquesta història

La intenció de la Generalitat de destinar 100.000 euros en ajuts per frenar l’expansió de l’escarabat i retirar els pins afectats ja és una realitat. Ja s’havia anunciat, però ara  la injecció extraordinària ja s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat.

Els ajuts es distribuiran a través de les associacions de propietaris forestals de la comarca. Els palafollencs, per accedir  a la subvenció, s’han d’adherir o bé a l’Associació del Montnegre Corredor  o la del Maresme. Les associacions tenen temps fins el 27 de gener per presentar les sol·licituds dels particulars.

L’ajuda es destinarà a netejar les finques per treure els pins morts i les associacions demanen que s’agilitzin les gestions burocràtiques per poder treure els arbres malalts quan abans millor. Una neteja que consistirà en 1.250 euros per hectàrea.

De fet, com ja va informar Ràdio Palafolls la setmana passada, la plaga que s’havia detectat inicialment al Baix Maresme ja ha arribat a la zona després que els serveis tècnics de l’Ajuntament detectessin una pineda afectada a Sant Genís.

L’escarabat encara es manté actiu per les temperatures que no acaben de baixar, però es preveu que els treballs per treure la fusta morta s’enllesteixin a finals de febrer.

Els propietaris de Palafolls s’han de posar en contacte o bé amb les associacions o amb l’Ajuntament que els posarà en contacte amb les organitzacions per tramitar les sol·licituds quan abans millor.

La inversió està cofinançada per Departament d’Agricultura juntament amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. En total es calcula que són 600 les hectàrees més afectadels pel “Tomicus”, sobretot en la zona entre Argentona i Calella.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics