Blanes estudia tancar abans les discoteques per evitar aldarulls

Junta Local de Seguretat extraordinària del novembre 2016. Font. Aj. Blanes

La Junta de Seguretat que es va convocar ahir va posar sobre la taula avançar l’horari de tancament d’alguns locals d’oci nocturn per reduir els aldarulls i el soroll a la zona dels Pins i La Plantera.

Així, l’Ajuntament de Blanes està estudiant emetre un Decret d’Alcaldia que obligui a les discoteques d’aquesta zona tancar dues hores abans els caps de setmana, pel que l’horari d’obertura es reduiria de les 6 de la matinada a les 4.

Es desconeix la quantitat de locals que podria afectar, perquè encara s’està estudiant si la mesura es dirigiria únicament a un establiment, la Discoteca Arena, o si també s’inclourien d’altres.

La Junta de Seguretat extraordinària i convocada per l’alcalde blanenc  Miquel Lupiáñez tenia com a objectiu  debatre sobre les molèsties de soroll i els aldarulls denunciats de forma reiterada pels veïns d’Els Pins i La Plantera.

Junta Local de Seguretat extraordinària. Font. Aj. Blanes
Junta Local de Seguretat extraordinària. Font. Aj. Blanes

Durant el 2016 l’Ajuntament ha rebut  fins a 10 reclamacions a través del Síndic de Greuges relacionades amb aquestes molèsties. No és un tema nou, però, de fet, en altres Juntes de Seguretat ja s’havia posat la problemàtica sobre la taula així com també la possibilitat de restringir l’horari nocturn com a solució.

Per poder prendre la decisió, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra presentaran informes que han de permetre prendre la decisió sobre si l’horari de tancament es fa només en un local o en un conjunt d’establiments concentrats en la zona d’oci.

Lupiáñez manté que  busquen que l’oci nocturn sigui compatible amb el Turisme Familiar i Esportiu, pel que es vol “acabar amb la mala praxis” i alertava que si no s’actua ara, més endavant hi pot haver algun altre incident encara més greu.

En el que portem d’any s’han registrat 780 infraccions que incompleixen l’ordenança municipal de civisme, la majoria d’elles per consum d’alcohol al carrer i per pertorbar el descans dels veïns, una xifra que en els últims tres anys s’ha doblat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics