URGENT

El primer secretari del PSC comarcal no repetirà en la direcció

Compartiu aquesta història

El primer secretari del PSC a la comarca, Xavier Amor, no es tornarà a presentar per ser reelegit en el càrrec.  Ho va anunciar ell mateix en el consell de federació dels socialistes que es va celebrar el divendres passat a Malgrat de Mar. Amor és actualment alcalde de Pineda i presideix també la Federació de Municipis de Catalunya.

La decisió, diu, ja fa temps que l’havia pres, però va aprofitar la trobada per fer-ho públic oficialment. El motiu pel qual renunciarà a continuar en la primera línia del partit és per dedicar més temps a la família, ja que ha estat pare recentment, i perquè es vol centrar en preparar les eleccions municipals del 2019.

Xavier Amor, primer secretari del PSC Maresme. Font. Socialistes Santa Susanna / Juanma Ramos
Xavier Amor, primer secretari del PSC Maresme. Font. Socialistes Santa Susanna / Juanma Ramos

El partit busca un relleu a Amor i entre els possibles successors s’escolten els noms d’Alícia Romero, diputada al Parlament, i del primer secretari de Mataró, Xesco Gomar. Romero, però, manté en declaracions al Punt, que no s’ha tancat res encara, i en el cas de Gomar encara no ha pres cap decisió al respecte.

Aquest ha estat un mandat convuls pels socialistes on han vist com es reduïa la seva presència als Ajuntaments. A més, alguns dels moments més tensos han viscut és la renúncia forçada del que va ser secretari d’organització, Carlos Fernández, per irregularitats administratives i també més recentment l’expulsió d’ERC del govern del Consell Comarcal. Una decisió presa pel govern de l’òrgan format pel PDECat i PSC. Una decisió que va agafar per sorpresa als republicans i que els va acabar enviant a l’oposició.

En la reunió del Consell a Malgrat es va establir el dia en què se celebrarà el Congrés de Federació del Maresme que es farà a Mataró el proper 21 de gener.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics