Foment proposarà noves inversions per a Rodalies

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La deficiència del servei de Rodalies es va portar ahir al Congrés dels Diputats després que a finals d’octubre representants del món i la Generalitat s’unissin per demanar el traspàs de la xarxa de trens catalans.

El nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat que estan treballant per pactar amb la Generalitat un nou pla d’inversió per Rodalies de Catalunya. De fet, De la Serna ha assegurat que les infraestructures catalanes són una prioritat pel govern espanyol i que properament s’ha de reunir amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i que li traslladarà les noves inversions.

Ha estat la resposta a una pregunta formulada pel diputat d’En Comú Podem Félix Alonso, que va recordar que de la inversió de 4.000 milions d’euros que es preveien per Rodalies només s’ha formalitzat el 10% i insistia en els incidències  que afecten cada dia la xarxa ferroviària catalana.

Segons les dades que ha exposat el ministre, el Govern espanyol ha invertit 11.200 milions d’euros en infraestructures a Catalunya des del 2012, tot i que reconeix que en el cas de Rodalies el servei es pot millorar, pel que cal fer encara una major inversió.  De la Serna apuntava també, literalment, que passa res per demanar disculpes públicament als que es veuen afectats per aquestes incidències, però afegia que per cada tren amb incidències, n’hi uns 1.000 que circulen correctament.

Fa gairebé un mes, la Generalitat, juntament amb representants del món local, econòmic i civil van reclamar en un front comú el traspàs del servei de Rodalies. Una demanda que ahir va recordar per la seva banda el conseller Rull com a resposta a l’anunci del ministre del nou pla d’inversió en el que diu que estan treballant.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics