La Policia de Blanes imparteix el 7è curs de defensa personal per a dones

Aquesta setmana són diversos els municipis que organitzen activitats de conscienciació contra la violència de gènere. En el cas de Blanes una cinquantena d’alumnes han  participat aquest dimecres al matí en la primera sessió del 7è curs d’Autoprotecció per a Dones organitzat per la Policia Local de Blanes i impartit per agents especialitzats.

Sota el títol “No més violència contra les dones” l’objectiu és preparar els alumnes davant una possible agressió. Les sessions dividides en torn de matí i de tarda es fan a la Ciutat Esportiva de Blanes.

Cada any es fan dues edicions formades per dues sessions intensives gratuïtes, que des que es van posar en marxa fa tres anys, la gran quantitat de peticions que reben obliguen a què molts interessats quedin en llista d’espera.

7è curs d’Autoprotecció per a Dones a la Ciutat Esportiva de Blanes / Aj. Blanes
7è curs d’Autoprotecció per a Dones a la Ciutat Esportiva de Blanes / Aj. Blanes

El grup de professionals que l’imparteixen està format per un expert en defensa personal, un agent de la Policia Local  i una cinturó negre.  Les sessions combinen teoria amb pràctica, ja que s’han dividit en una primera part on s’explica la tècnica i tot seguit s’executa sota la supervisió dels professionals.

Un dels consells que es dóna als participants per protegir-se d’agressions és cridar  “Foc!”, en comptes de demanar auxili perquè apunten que els ciutadans reaccionen més davant l’alerta d’un incendi. Si es crida a viva veu l’atacant, en la majoria dels casos, sol escapar perquè s’està cridant l’atenció.

El “Curs d’Autoprotecció per a Dones” aconsella també que es mantingui l’avantatge que suposar la distància amb l’atacant, així com també utilitzar objectes que es tinguin a l’abast com a armes, com podria ser un paraigües o unes claus.

L’objectiu no és convertir les participants en lluitadores expertes, sinó dotar-les d’avantatges que els permetin  tenir temps de d’alertar als cossos policials.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics