URGENT

Palafolls condemna la violència masclista

Compartiu aquesta història

El municipi ha commemorat el Dia contra la Violència de Gènere amb la lectura del manifest institucional. Han estat una desena d’alumnes de primer i segon de Batxillerat de l’Institut Font del Ferro els que han llegit el text reivindicatiu a la plaça de l’Ajuntament.

En el text es condemna la violència contra les dones i la voluntat de treballar per eradicar-la. De fet, el manifest oficial de la Generalitat destaca el compromís de les institucions per eliminar també qualsevol tipus de desigualtat. Apunta que un dels àmbits amb més discriminació continua essent en les relacions laborals.

El document denuncia també que una part de la joventut no percep desigualtats entre homes i dones, i no identifica algunes de les conductes com a violència masclista.

L’acte ha comptat amb la presència també dels regidors de l’Ajuntament, alumnes de l’institut i diversos ciutadans que han omplert la plaça de l’ajuntament. La primera tinent d’alcalde, Dolors Agüera, ha condemnat la violència i ha enviat un missatge als joves allà presents, on ha destacat que està a les seves mans acabar amb la discriminació masclista.

A la tarda, al local jove Can Batlle s’ha organitzat una gimcana amb la voluntat de conscienciar els adolescents. La diada es tancarà amb un concert en acústic. Durant tot el dia els equipaments municipals han lluït també unes nines amb frases reivindicatives.

La retransmissió del manifest la podreu escoltar just després de l’informatiu en el programa En Xarxa.

La plaça de l'Ajuntament s'ha omplert de ciutadans contra la violència de gènere / RP
La plaça de l’Ajuntament s’ha omplert de ciutadans contra la violència de gènere / RP
Una desena d'alumnes de Batxillerat han llegit el manifest contra la violència de gènere / RP
Una desena d’alumnes de Batxillerat han llegit el manifest contra la violència de gènere / RP

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics