Sabates vermelles contra la violència de gènere

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Malgrat organitza la reivindicació artística pels carrers del municipi de la mexicana Elina Chauvet, sota el nom de “Zapatos Rojos”. L’exposició pretén ser una denúncia a la violència contra les dones, un acte reivindicatiu i de conscienciació de la societat. Ho explica la mateixa autora de l’exposició que ja ha fet la volta al món.

Des del mes d’octubre s’han recollit a Malgrat 400 parells de sabates que posteriorment s’han pintat de vermell en diversos tallers a Can Campassol, una participació amb la que Chauvet es mostra satisfeta.

En motiu de la diada, a dos quarts de quatre Chauvet farà una xerrada al Centre Cultural de Malgrat on explicarà la representació artística i també la problemàtica de la dona en l’actualitat.

La mostra d’art visual dels 400 parells de sabates es podrà visitar durant tot el dia en els diferents carrers del centre de Malgrat. Fa 7 anys que el projecte està en funcionament com a reacció al feminicidi dels anys 90 a Ciudad Juárez, Mèxic. Des del seu inici el 2009  la representació es va començar a expandir arreu del món, travessant les fronteres mexicanes i arribant fins a Europa on ja s’ha fet en altres ciutats italianes, espanyoles i angleses. En total s’han fet 100 instal·lacions en diversos països i simultàniament a la que es fa avui a Malgrat també n’hi ha a Itàlia, Suècia i altres ciutats espanyoles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics