El Gran Recapte de Palafolls recull 2.000 quilos d’aliments  

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La primera edició del Gran Recapte al municipi ha tancat amb una bona xifra, segons els organitzadors. En els dos dies que ha durat han aconseguit emplenar quatre banyeres amb uns 2.000 quilos de menjar, amb només un únic punt de recollida, el supermercat Consum.

La coordinadora del Gran Recapte a Palafolls, Montse Arroyo, fa una valoració positiva de la primera recollida al municipi i de la col·laboració de la ciutadania pel que fa a donació d’aliments.

Ara bé, han coixejat de voluntaris. Dies abans els en faltaven. Finalment han comptat amb una desena de persones que s’han encarregat de classificar el menjar i també d’informar del recapte a l’entrada de l’establiment.

Arroyo destaca que si han pogut cobrir totes les franges horàries ha estat per la implicació dels voluntaris. A més, els voluntaris palafollencs eren minoria i molts d’ells venien de Tordera.

De moment els aliments estan en un local a Tordera a l’espera que el Banc d’Aliments els reculli i els distribueixi entre les famílies necessitades.

Pel que fa als municipis veïns, precisament Tordera s’han recollit al voltant de 7.000 quilos repartits entre els diversos punts de recollida en tres supermercats diferents. A Malgrat han aconseguit 12.000 quilos a través dels 7 supermercats amb voluntaris. Tot i que és una bona xifra, el coordinador de la comarca del Maresme, Francesc Cusí, apunta que s’han quedat curts i que els han faltat 8.000 quilos més.

Pel que fa a nivell comarcal, tot i que encara no s’ha tancat el recompte definitiu, s’apunta que s’hauria superat les 264 tones de l’any passat. Així, segons la coordinació  s’haurien apropat a l’objectiu de 275 tones.

A tot Catalunya s’han recollit més de 4.000 tones, amb més de 26.000 voluntaris repartits en 2.500 punts de recollida.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics