URGENT

23 alumnes de l’Institut de Palafolls “apadrinen” un avi

Compartiu aquesta història

Demà es presenta al nostre municipi una nova iniciativa destinada a posar en contacte els joves de la nostre vila amb avis de la residència geriàtrica de PLF.

Gràcies a l’intermediació de Càritas de Malgrat, el nostre institut s’ha sumat a la campanya d’”Apadrina un avi” pel que alumnes de secundària es comprometen a passar algunes tardes amb els avis del centre geriàtric, per tal de passar una estona plegats o fer diferents activitats dirigides des del propi centre geriàtric.

El projecte es va plantejar fa unes setmanes a tot l’alumnat de 4t d’ESO de l’IES de la Font del Ferro i d’allà 23 alumnes s’han apuntat a la iniciativa. La coordinadora pedagògica de l’institut, Montse Casado, explica que arran d’aquesta iniciativa molts alumnes s’han conscienciat de la importància dels seus propis avis.

Aquesta activitat no és lectiva ni representa cap nota a l’expedient curricular de l’alumne, sinó que es tracta d’una activitat voluntària i solidaria, encaminada  a posar en relació a estudiants i persones grans que viuen en centres residencials, fomentant la relació intergeneracional a través de les visites dels joves als centres. Les visites es realitzen setmanalment, de forma individual, per parelles o grupalment, i es dedica l’estona a la persona gran, amb qui es conversa, se surt a passejar, es fan activitats conjuntes.

Pels avis representa una fórmula per pal·liar la soledat i promoure les relacions socials que molts d’ells han perdut amb el seu entorn. Ho explica la treballadora social del Geriàtric de Palafolls, Eva Álvarez.

Ja fa tres setmanes que està en funcionament, segons el geriàtric, i els resultats que han obtingut fins ara diuen ser molt positius.

La presentació del programa “Apadrina un avi” es farà demà a l’església de PLF, amb la presència dels alumnes, les famílies i de Caritas, promotora d’aquesta iniciativa intergeneracional.

Aquesta iniciativa arriba després que l’any passat, l’institut, la biblioteca i el propi geriàtric, engeguessin una campanya d’apropament dels joves als avis del centre. Llavors es buscava joves que anessin al geriàtric a llegir llibres, revistes o la premsa diària i passar una estona amb la gent gran. De fet, l’”Apadrina un avi” és una evolució d’aquest projecte, tots amb l’objectiu de promoure les relacions dels avis amb la comunitat.

Foto portada: Caritas

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics