Les escoles de Blanes recullen oli usat

Alumnes del Projecte Olisses de la Fundació Aspronis / Aj. Blanes
Alumnes del Projecte Olisses de la Fundació Aspronis / Aj. Blanes
Alumnes del Projecte Olisses de la Fundació Aspronis / Aj. Blanes

Les set escoles públiques del municipi i també l’escola d’educació especial Ventijol s’han adherit a la iniciativa que impulsa la Fundació ASPRONIS per la recollida d’oli de cuina usat. El projecte s’anomena Olisses, i treballa en una doble línia: d’una banda al conscienciació mediambiental amb el reciclatge d’oli domèstic i de l’altra la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, ja que són el propi projecte dóna feina als usuaris de la fundació.

Així, es busca conscienciar als nens i nenes i també a les seves famílies de la importància de recollir i reciclar l’oli de fregir a casa en compte de llençar-lo a l’aigüera.

Als alumnes que participen a Olisses se’ls ha donat un envàs de plàstic per tal que dipositin l’oli usat de casa seva. Un cop omplert aquest recipient l’entreguen a l’escola i se’ls torna a fer entrega d’una altra ampolla buida. Quan hiha prou envasos, Aspronis  els recull  i els envia a la zona Franca de BCN per tal que siguin tractats correctament com a residus.

Segons Jordi Saavedra, director-gerent d’Aspronis,, el projecte també dóna visibilitat i feina a persones en risc d’exclusió com són les persones amb discapacitat intel·lectual del Servei Ocupacional d’Aspronis. Una visibilitat que ajuda a normalitzar i familiaritzar  la tasca de persones amb discapacitat entre els joves.

Olisses s’ha implantat de moment a Blanes, però la voluntat és poder fer-lo arribar a les poblacions veïnes, com Tordera, Lloret, Malgrat i Palafolls.

D’aquesta manera es podrà consolidar les 4 persones que actualment tenen feina gràcies al projecte.

Els ocupants s’encarreguen de repartir els envasos a les escoles i de la recollida de l’oli per transportar-lo cap a BCN on serà reciclat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics