URGENT

Els pescadors amenacen amb no fer veda al desembre

Compartiu aquesta història

Fa tres anys que interrompen l’activitat pesquera però en cap d’ells han cobrat els diners que els correspon per llei. Així, els pescadors d’arrossegament amenacen amb no fer la veda biològica del desembre voluntàriament, en el cas que Madrid no es comprometi per escrit.

De fet, la Generalitat ha anunciat un ajut d’un milió d’euros als pescadors pel període de veda de l’any passat. El president de la Federació Catalana de Confraries de Pescadors i també de la Confraria de Pescadors de Blanes, Eusebi Esgleas, confia que puguin cobrar la quantia abans de finals d’any.

En els períodes de veda dels anys anteriors els pescadors afrontaven les pèrdues de l’aturada amb l’atur que cobraven. Esgleas apunta a més, que si no arriben els diners de Madrid,  ja no farien veda voluntàriament sinó que  es tractaria d’una imposició.

Fa quinze dies, els pescadors es reunien amb representants del Ministeri d’Agricultura i Pesca però no van arribar a cap acord.

La llei per la que han de cobrar l’ajut de veda es va aprovar el 2014 i preveia pagar l’ajut durant 7 anys. Tot i això, els pescadors d’arrossegament catalans no han cobrat per cap any de veda.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics