URGENT

El Govern de Malgrat prioritza les obres vials per l’any que ve

Compartiu aquesta història

L’equip de govern malgratenc, PSC i Junts X Malgrat, han  presentat aquest dimecres al matí  la seva proposta de pressupostos del 2017, que es debatran en el proper ple municipal previst pel 15 de desembre.

Un moment de la presentació d`ahir. Aj. Malgrat
Un moment de la presentació d`ahir. Aj. Malgrat

El govern preveu un pressupost de 20 milions i mig d’€, el que suposa un 8% més que el d’aquest any.

La partida que més creix és la d’inversions reals, que augmenta un 80%, arribant a l’any que ve als prop de 3 milions i mig.

Entre aquestes inversions hi ha les polèmiques obres de reurbanització dels carrers Llibertat, Sant Elm, Carme i la plaça Joaquim Ruyra, amb  1 milió d’euros. Es tracta del 43% del cost de les obres, ja que el 57% restant l’hauran d’aportar els veïns.

El pressupost preveu la segona anualitat d’inversions per a la urbanització de l’avinguda de Barcelona, que començaran en breu, amb la intenció que estiguin enllestida pels volts de la setmana santa.

Una altra de les actuacions econòmicament importants, més de 800 mil €,  serà la compra de Can Palomo, on el consistori preveu traslladar-hi l’arxiu de  Fèlix Cardona i obrir-hi l’oficina de Turisme definitiva, i a llarg termini fer-hi  un nou Ajuntament que agrupi els diferents serveis que ara estan repartits pel municipi.

D’entre les inversions destacades, segons l’alcalde de  Malgrat, Joan Mercader, hi ha la rehabilitació i millora de les escoles públiques que inclou la renovació de les teules de l’Escola Mare de Déu de Montserrat, les càmeres de seguretat al municipi o el lloguer d’un local per fer una nova oficina turística.

L’alcalde defensa aquesta proposta de pressupostos que, assegura, s’ajusten a la realitat i a les necessitats de Malgrat de Mar. Mercader en destaca l’augment de la partida de Serveis Socials i de Cultura.

Entre les previsions en aquestes carteres hi ha la creació d’un Centre Obert per infants d’entre 3 i 12 anys, o acabar amb les llistes d’espera de la TeleAssistència per la gent gran.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics