Palafolls commemora avui la lluita contra la SIDA

Llaç símbol de la lluita contra la SIDA al MiD
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un any més Palafolls se suma el primer de desembre al Dia Mundial de la SIDA amb una jornada de sensibilització. Avui divendres, institucions i també entitats privades s’uneixen per fomentar la conscienciació respecte al VIH i també a tractar els avenços contra la malaltia.

Al nostre municipi, la conscienciació va dirigida als joves, pel que els responsables del local jove Can Batlle es desplaçaran a l’Institut de la Font del Ferro amb un taulell on tindran a disposició dels joves informació sobre conductes de risc i preventives. Ho explica el tècnic de joventut de l’Ajuntament de Palafolls, Albert Muñoz.

L’Àrea de joventut manté així el compromís de conscienciar els joves en diversos temes. Si la setmana passada era la violència de gènere, aquesta es centrarà en la SIDA.

És que una de les problemàtiques actuals és que s’ha rebaixat la guàrdia entre els joves, que no van viure l’època més ferotge del virus entre els anys 80 i 90.

Llaç símbol de la lluita contra la SIDA al MiD
Llaç símbol de la lluita contra la SIDA al MiD

Els experts alerten de la relaxació de la ciutadana en relació a la sida i remarquen la seva gravetat. Tot i que els medicaments retrovirals han aconseguits resultats satisfactoris en els pacients en la millora de la seva qualitat de vida, no deixa de ser, una malaltia mortal. De fet, l’Organització Mundial de la Salut ha alertat  un increment dels casos, a Europa, del 7% , superant els 2 milions de persones afectada, la xifra més alta des de la dècada dels anys 80. Però 1 de cada 7 persones estan infectades pel VIH i no ho saben.

A més, tot i l’existència d’una pastilla preventiva contra la SIDA, de moment els experts apunten que el millor mètode és no tenir relacions de risc i utilitzar el preservatiu.

Més enllà de la commemoració del Dia Mundial, tota la informació del taulell informatiu estarà a disposició dels joves a Can Batlle durant tota la setmana que ve. Una celebració a la que també s’hi ha sumat el MiD amb un gran llaç, símbol de la lluita contra la malaltia, penjat a la façana de l’edifici.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics