La fibra òptica arribarà a Palafolls al març

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els treballs que han de permetre la connexió a internet a través de fibra òptica ja han començat i, segons ha informat Telefònica, els usuaris podran contractar el servei a finals del primer trimestre del 2017. Així, d’aquí 4 mesos els palafollencs podran sol·licitar el servei que permet incrementar la velocitat de navegació.

Els operaris aprofiten el mateix cablejat de coure per fer-hi passar la fibra, pel que els treballs no requereixen cap tipus d’obra, assegura l’empresa de telefonia.

Un cop s’hagi fet passar tot el cablejat, que es calcula que serà al març, es repartirà als usuaris una carta informativa en la que es concreta la data en la que es pot començar la contractació. Fins que no es rebi l’escrit, no és possible contractar el servei.

Segons ha explicat Telefònica en declaracions a Ràdio Palafolls, les previsions és que la cobertura arribi al 70% del municipi.

El desplegament de la fibra també ha començat a Malgrat de Mar, on també s’aprofiten les estructures existents. La companyia manté que hi ha una part del municipi que ja té cobertura i que la previsió és que, també al mes de març, el servei arribi a tot el municipi.

El desplegament de la fibra òptica també s’està duent a terme a la zona de la Selva marítima i que connectaran Lloret amb Blanes. Segons la secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, les obres s’acabarien a finals d’any i s’han dut a terme gràcies a l’acció conjunta entre la Generalitat i l’Ajuntament de Lloret. Les obres al vessant marítim de la Selva han comptat amb una inversió de 560 mil euros i amb una extensió de xarxa de 10 quilòmetres. Els treballs  permetran millorar les prestacions dels serveis de comunicacions, tant la fibra òptica a la llar com la telefonia mòbil 3G i 4G.

Així, el Govern avança cap a l’objectiu de fer de Catalunya un país intel·ligent, Smart Country, de referència internacional, una estratègia aprovada fa dos anys.  

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics