URGENT

La natura, protagonista del calendari dels Maduixots

Compartiu aquesta història

 

Els Castellers de l’Alt Maresme han editat el segon calendari casteller amb pilars en diferents ubicacions del Parc Natural del Montnegre-Corredor i que abraça gairebé els set municipis que formen la colla, Palafolls, Malgrat, Tordera, Santa Susanna, Malgrat, Pineda, Calella i algun integrant també prové de Blanes.

L’any passat va ser el primer en què van confeccionar el calendari, que recollia diversos pilars aixecats en els indrets més emblemàtics dels municipis que formen els Maduixots. Entre ells, el Castell de Palafolls i també la Pilona de Malgrat. Aquest any, han repetit l’experiència però han hagut de buscar un nou fil conductor, i l’han trobat en el paisatge de la zona.

Calendari del 2017 dels Maduixots al parc natural del Montnegre-Corredor / Autor Castellers Alt Maresme
Calendari del 2017 dels Maduixots al parc natural del Montnegre-Corredor /
Autor Castellers Alt Maresme

Així, es mostren pilars castellers en diferents llocs del parc natural, com  ara a les ermites de Sant Andreu, Sant Pere de Riu, Sant Martí de Montnegre, Hortsavinyà, l’Erola, Santa Maria de Montnegre, el Turó Gros, el punt més alt del massís, la Font del ferro i el salt de l’Aigua de la riera de Pineda.

També s’hi ha inclòs un parell de fotografies dels dos castells descarregats per primera vegada aquest 2016. Es tracta del 5 de 7, durant la festa major de la Minerva de Calella, i el 3 de set amb l’agulla, estrenat també a Calella el passat mes de novembre en la trobada castellera amb la que van tancar temporada.

Així, s’acomiaden d’un any en què la jove colla castellera, amb 3 anys de vida, ha fet història. Pel 2017 es plantegen més reptes: consolidar les estructures de set per portar-les a totes les actuacions.

Pilar dels Maduixots al Castell de PLF al Calendari del 2016 / Autor: Castellers Alt Maresme
Pilar dels Maduixots al Castell de PLF al Calendari del 2016 / Autor: Castellers Alt Maresme

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics