URGENT

ERC demana responsabilitats per la manca de control en l’ocupació d’un terreny municipal

Compartiu aquesta història

Els republicans han denunciat un descontrol en la gestió d’un terreny municipal a Mas Reixach. El terreny fa temps que l’ocupa una empresa de materials de construcció que pagava una quantitat mensual d’uns 600€ al consistori. Amb l’esclat de la crisi econòmica, que va afectar en primer moment al món de la construcció, el consistori i l’empresa van arribar a l’acord de pagament del lloguer en espècies, és a dir, en material de construcció.

Esquerra, però, assegura que des de llavors no hi ha hagut cap mena de control sobre els albarans dels intercanvis pel que es desconeix quin material s’ha utilitzat d’aquesta empresa ni on s’ha destinat, ni tant sols si es cobria el cost de 600€ al mes.

El portaveu dels republicans, Francesc Alemany, denuncia que aquesta operació no ha estat fiscalitzada en els últims anys i que els comptes municipals s’han tancat en fals.

Per tot plegat demana la creació d’una comissió d’investigació per tal de depurar les possibles responsabilitats tant polítiques com funcionarials d’aquest afer, que Alemany qualifica de molt greu.

El govern ha tret ferro de la situació. El regidor d’urbanisme, Josep Rueda, reconeix la deficiència de la situació i explica que l’empresa fa uns 20 anys que ocupa l’espai i que cada any s’ha renovat el decret d’ocupació, però que des del 2012, no s’ha renovat el títol d’habitabilitat. Rueda explica que un cop detectat el problema s’ha posat a mans del CCM per tal de poder regularitzar la situació.

El Consell actuarà com auditor per saber el material utilitzat d’aquesta empresa i valorar si l’intercanvi arriba als 40 mil€, que és la quantitat que deuria l’empresa per aquests últims 5 anys.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics