URGENT

El pressupost de la Generalitat preveu nous instituts i escoles al Maresme

Compartiu aquesta història

A la comarca del Maresme, el govern català preveu invertir poc més de 21 milions d’€. La meitat aniran destinats a l’ensenyament, bàsicament a l’ampliació o a la construcció de nous instituts o escoles.

La partida més gran al nostre voltant, i de fet la 2a amb una quantia més gran al Maresme, és la rehabilitació de la fàbrica Llobet i Guri de Calella per tal d’acollir l’escola Salicrú. Són un total de 4 milions 400 mil€ previstos per aquesta actuació.

També es preveu la construcció d’un nou institut de secundària a Pineda, amb un cost de 3 milions 800 mil €, o la previsió de dues partides educatives a Tordera. La primera, de 250 mil €, per fer el conveni del nou institut i una altra partida, de 100 mil, per l’ampliació de l’actual centre de secundària d’aquesta localitat.

Tordera encara suma dues noves inversions per l’any vinent. Es tracta de la construcció de dues depuradores d’aigua per les urbanitzacions de Terra Brava i d’Àgora Parc amb una previsió de 200 mil€.

L’última partida econòmica destinada al nord de la comarca és una previsió de 200 mil€ per la construcció d’un nou pont sobre la Tordera, a la carretera entre Malgrat i Blanes que substitueixi l’actual, que és molt estret i fa anys que es parla de la seva adequació.

A PLF no es preveu cap inversió per l’any que ve, tot i que des de l’Ajuntament ja s’ha anunciat que s’intentarà incloure esmenes als pressupostos per poder comptar amb la venda del CAP de salut o fer que la Generalitat s’ocupi de les despesses derivades dels centres d’ensenyament primari de PLF, com passa en d’altres municipis.

Al global de la comarca s’hi destinaran 21 milions d’euros d’inversió,  5 milions més que l’any anterior. Són, però insuficients pel PSC de la comarca que recorda que al 2010 el pressupost al Maresme era 5 vegades més alt.

Els socialistes han presentat fins a 49 esmenes a la previsió de pressupostos presentada a finals de novembre per Oriol Junqueres.

Unes esmenes que de nou es fixen en el món educatiu, ja que reclamen treure els barracons de l’Institut de Malgrat, millores a l’escola Cubí del mateix municipi o comptar amb fer l’escola Serra de Miralles a Tordera. Els socialistes també reclamen l’urbanització del tram 0 de la riera de Malgrat o una nova rotonda a la N-II a Pineda.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics