Palafolls homenatja els 100 anys de la Petronila

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Petronila Pijoan amb la medalla "Cent Anys de Vida" / Autor. Ràdio Palafolls
Petronila Pijoan amb la medalla “Cent Anys de Vida” / RP 

L’Ajuntament ha organitzat aquest dilluns al migdia l’acte d’homenatge i reconeixement a Petronila Pijoan, una àvia de PLF que ahir va fer 100 anys.

L’alcalde Valentí Agustí li ha entregat la medalla commemorativa amb la inscripció “Cent anys de vida”. L’homenatge el concedeix la Generalitat, però és el consistori qui s’encarrega d’organitzar l’acte de lliurement  del penjoll, que s’ha fet en un acte familiar a la sala de plens de l’Ajuntament.

La Petronila, nascuda el 12 de desembre de 1916, és actualment el palafollenc de més edat.

Mare, àvia i també besàvia, la Petronila té dos fills, cinc nets i sis besnéts que l’han acompanyat durant l’acte. Una celebració que la Petronila no s’esperava.

Tot i els 100 anys de vida, la Petronila conserva una bona salut i continua tant lleugera que quan era la cartera de PLF. Ho va ser durant 4 dècades i cada dia repartida la correspondència al nostre municipi a peu.

D’aquesta manera, familiars i amics han omplert la sala en un acte carregat d’emotivitat i en el que també han assistit regidors com la primera tinent d’alcalde, Dolors Agüera, que li ha fet el lliurament d’un ram de flors,  com a present de l’Ajuntament. No ha estat l’únic ja que molts dels presents també li han concedit diversos regals. Tot seguit s’ha projectat un vídeo que contenia un recull de fotografies dels moments que ha viscut la Petronila acompanyada de la família i amistats.

A Palafolls  hi viuen ara 51 persones majors de 90 anys, entre elles la Petronila.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics