La població general ja es pot vacunar contra la grip

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des de finals d’octubre, quan va començar la campanya de vacunació contra la grip, fins avui els centres sanitaris de Palafolls i Malgrat han sol·licitat fins a 3.000 vacunes. Ara, un cop administrada la dosi a les persones incloses dins els grups de risc, que aglutina els majors de 60 anys i tots aquells amb altres problemes de salut, la resta de la població ja pot sol·licitar la vacuna.

Els grups de risc tenen prioritat en l’administració del medicament, i les existències sobrants són les que s’utilitzen per la població en general. Així, la campanya de vacunació segueix oberta fins al gener, quan es farà el recompte total de les persones ateses, pel que fins ara es desconeixen les dades exactes dels pacients vacunats contra la grip. Tot i això  de les 3.000 sol.licitades pels CAP de Palafolls i Malgrat, n’han sobrat unes 150. Per vacunar-se només cal demanar hora al CAP, i s’administrarà per ordre de sol·licitud. Ho explica la infermera del CAP del municipi, Marta Azuara.

D’entre la població general es recomana que es vacunin aquells que estan en contacte amb altres persones que normalment contreguin la grip i també a aquells que la solen agafar. Així, un dels grups que es recomana que sol·licitin la vacuna són els professors, ja que, a més, abans se’ls contemplava com a grup de risc.

En general, en la campanya d’enguany no hi ha hagut acumulació ni incidents com en d’altres anys. A més, encara no han registrat cap cas de grip, ja que, en general, els casos comencen a mitjans de gener.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics