L’ajuntament substituirà per LEDs tot l’enllumenat de PLF, començant per St Lluís

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest mes de gener haurien de començar els treballs per substituir els 199 punts de llum dels carrers del barri de St Lluís, amb la intenció de reemplaçar el sistema actual de bombetes tradicionals per unes de sistema LED.

Aquesta nova tecnologia permetrà d’entrada millorar la qualitat de la llum, amb més lúmens i projecció lumínica, i alhora reduir la despesa energètica que actualment es gasta el consistori en la il.luminació dels vials.

Josep Rueda, regidor d’urbanisme i serveis, explica l’actuació  que es començarà a fer, carrer per carrer, pel barri de St lluís.

L’actuació la farà la brigada municipal i no hauria de suposar la manca de servei en cap zona durant els treballs, ja que bàsicament s’actua en els fanals.

El pla, però, no es limitarà només al barri de St Lluís, sinó que els pressupostos municipals per l’any que ve preveuen incorporar una partida de 70 mil € destinada a canviar tot l’enllumenat públic de PLF. La primera zona a actuar serà St Lluís, ja que la majoria de fanals són de la mateixa tipologia. Després es preveu canviar els fanals de Sta Maria i el centre i finalment els de les urbanitzacions.

El canvi de sistema d’il·luminació permetrà una millor visió nocturna al nostre municipi i un estalvi energètic que podria arribar al 80%, i que repercutirà també a la factura elèctrica del consistori.

Un altra dels beneficis, en aquest cas a St Lluís, serà que la demanda energètica baixarà i, per tant, hauria de beneficiar al subministrament del barri, afectat per problemes de tensió que han provocat la caiguda  i problemes del sistema elèctric que alimenta la zona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics