El Govern català es compromet amb el pla de mobilitat del Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El govern de la Generalitat  preveu millorar el transport públic al  Maresme. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha presentat aquest dilluns el document que conté les bases sobre les quals s’articularà el pacte per a mobilitat sostenible del Maresme. El conseller Rull ha reclamat, però, els 300 milions d’euros a l’Estat per poder tirar endavant el pla de mobilitat.

L’objectiu és reduir l’ús del vehicle privat, pel que s’apostaria per una millora del transport públic per tal d’impulsar aquest canvi de model en la mobilitat. Alguns dels canvis, que comptarien amb una inversió de 635 milions d’euros, se centrarien en la reestructuració dels busos interurbans així com també l’oferta ferroviària.

La previsió és que la Generalitat i Ajuntaments signin el document en un termini de dos mesos. Amb la vista posada al 2020 es vol aconseguir, diu Rull, una “mobilitat més eficient, sostenible i segura a la comarca”.  però no només es tractaria de reduir el volum de vehicles que circulen a la carretera, sinó que també es vol que aquells que ho facin siguin menys contaminants.

Una de les principals problemàtiques, però, és de finançament. Rull ha reclamat al govern espanyol els 300 milions d’euros que encara deu pel traspàs de la titularitat de la N-II al Maresme. Eren un total de 400 milions, dels quals se n’ha pagat gairebé 100 milions.

La proposta es debatrà al territori a través del Consell Comarcal. El projecte conté també convertir la N-II en una via cívica entre municipis. De fet,aquest aspecte ja es va tractar el passat novembre a l’administració comarcal que va aprovar el Pla de Mobilitat, elaborat juntament amb la Coordinadora Preservem el Maresme, on es reclamava també el deute de l’Estat. El pla de la Generalitat, però, no contempla, la gratuïtat de l’autopista C-32, tal i com si ho feia el Pla de Mobilitat del Consell Comarcal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics