El CCM reclama a Gas Natural que compleixi la llei contra la pobresa energètica

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Administració comarcal ha denunciat públicament que la companyia energètica Gas Natural Fenosa incompleix les mesures urgents per afrontar els casos de pobresa energètica. Es tracta d’una de les companyies amb més clients al Maresme i que des de l’aprovació de la llei 24/2015 no ha comunicat al Consell cap factura impagada, tal i com obliga la normativa.

Segons el Consell Comarcal, cap dels 25 equips de serveis socials municipals han rebut cap comunicat al respecte. L’òrgan està revisant les actuacions de les companyies de gas i electricitat als municipis de menys de 20.000 habitants. L’objectiu és evitar que es talli el subministrament d’aquests serveis socials quan hi hagi factures impagades.

Així, per evitar que es produeixin talls energètics en desconeixement dels serveis socials, el Consell Comarcal ha enviat una carta a Gas Natural. En l’escrit s’insta a la companyia que es posi en contacte amb l’administració per donar compliment a la llei, per garantir ajuts a les persones en situació de risc.

El Consell Comarcal manté que progressivament es posarà en contacte també amb altres empreses energètiques.

El passat mes d’abril, al palafollenc Manel Navarro i la seva dona Gas Natural els tallava el subministrament sense previ avís després de l’impagament de les últimes factures que s’enfilaven a 300 euros.  La companyia ho feia, a més, sense sol·licitar dades als serveis socials sobre el possible risc d’exclusió i situació de pobresa.

Fa un mes a Reus moria una àvia que tenia la llum tallada, després d’un incendi a casa seva causat per una espelma i des de l’Ajuntament es va acusar Gas Natural precisament d’incomplir la llei que regula que les companyies d’electricitat i gas comuniquin als serveis socials municipals els casos d’impagament abans de tallar el servei.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics