L’Ajuntament es quedarà amb el Molí Vell

Façana principal. RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Durant molts anys va ser un dels restaurants de referència de la nostra localitat, però de fet és un edifici històric, ja que antigament havia estat un molí, conegut com a Molí de la Pedrera. Un cop va cessar l’activitat de restauració, fa uns 20 anys, el local es va posar a la venda per uns 2 milions d’€, sense que hagi tingut mai més cap altre ús.

Amb els anys i el vandalisme, l’antic molí s’ha anat degradant fins al punt que fa 3 anys l’Ajuntament el va declarar en ruïnes.

Ara, segons ha pogut saber RP, el consistori ha decidit expropiar-lo per tal que passi a ser un equipament municipal. Es desconeix quin serà l’import de l’operació, però el govern assegura que és assequible i molt inferior al preu que demanen els propietaris. Ho ha confirmat el regidor d’urbanisme de PLF, Josep Rueda.

Rueda assegura que s’ha intentat arribar a un acord amb la propietat per comprar  l’edifici, però  sense que s’hagi pogut establir un acord.

Fins ara el consistori ha intentat que la propietat adeqües l’espai i preservés l’edifici. De fet en els últims anys s’ha tapiat portes i finestres i s’ha tancat el perímetre amb una tanca metàl·lica, però no han estat suficients per salvaguardar  el local, que ha patit diferents actuacions vandàliques.

Imatge Antiga del Molí

A banda dels grafiters i grups de joves que hi accedeixen fàcilment, l’immoble també va patir el robatori de tota classe de materials metàl·lics i de cablejat de coure amb l’esclat de la crisi i sobretot des que es va desviar el trànsit per la nova carretera que uneix Malgrat i Blanes, ja que l’edifici ha quedat més aïllat i vulnerable.

Un cop expropiat, l’Ajuntament haurà d’enderrocar  la major part de l’edifici, excepte els elements que estan protegits, com ara la façana o la torre. El consistori no amaga que el local, un cop reformat, podria acollir el magatzem municipal i la seu de la brigada municipal.

Esquerra va demanar l’any 2008 que s’actués per evitar la degradació d’aquest immoble protegit com a patrimoni històric.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics