Xarxes per evitar despreniments al Marimurtra

La Fundació Privada Carl Faust, que gestiona el Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, ha protegit amb una malla el talús del jardí al carrer Cardenal Vidal i Barraquer. Els treballs han començat després que l’Ajuntament els instés a actuar davant el risc de despreniment de roques al vial, ubicat a prop del castell de Sant Joan i del port.

La Fundació calcula que els treballs tindran un cost de 140 mil euros i consistiran en la col•locació de grans malles de cables d’alta resistència en un tram de paret de 140 metres d’amplada. Calculen que les obres s’allargaran fins el proper mes de gener i han d’evitar el despreniment de roques i terra i garantir una millor seguretat pel trànsit del vial.

Des de l’Ajuntament s’apunta, però, que a més de l’entitat privada Carl Faus, també hauria de contribuir a les obres un propietari d’una finca, que no s’ha pogut localitzar, i el d’un bloc d’habitatges.

Durant el 2017, l’equip de govern també vol actuar en altres zones per evitar el risc de despreniments. Des de la regidoria d’urbanisme, mantenen que disposen de 50 mil euros per enllestir els projectes de les obres i executar-les el 2018.De fet, el consistori el que havia requerit eren treballs de manteniment, segons informa el Punt, però els responsables del recinte han optat per una actuació gairebé definitiva en aquest tram.

Ja al 2011, fa 5 anys, l’Ajuntament, en un terreny de titularitat municipal també del carrer Vidal i Barraquer, i havia instal•lat unes altres malles de protecció amb una inversió europea del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), de la Diputació de Girona i de la mateixa administració local.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics