URGENT

L’oposició dóna l’esquena al pressupost de Malgrat

Compartiu aquesta història
img_0756
Isabel Ortiz, regidora d’hisenda (PSC) explicant el pressupost. RP

Cap dels grups de l’oposició va donar suport ahir a la proposta de pressupostos presentada pel govern. Tots van votar-hi en contra, excepte el PP, que es va abstenir.

La principal objecció  dels grups és la voluntat del govern municipal de tirar endavant la urbanització dels carrers St Elm, Llibertat i Carme.

Es tracta d’un projecte que l’oposició  ja va aturar quan tenien majoria al ple, ara fa 4 anys, però que el govern vol recuperar ara que té majoria.

El projecte, de poc més d’1 milió d’€, vol transformar aquests carrers del nucli urbà en plataforma única. El principal escull és que el consistori vol que el 57% del cost del projecte l’aportin els veïns a través de contribucions especials.

L’oposició es mostra en contra d’aquestes aportacions i sobretot de la quantia d’aquestes aportacions, com explica Ramir Roger, portaveu d’Esquerra.

Per la CUP, s’apunta que l’equip de govern no té en compta l’opinió ni la situació econòmica dels veïns i que a més es tracta d’una decisió estratègica, amb la vista posada a les properes eleccions municipals. Són declaracions de la regidora de la CUP, Núria Casajoana.

L’oposició va retreure el canvi de postura del grup de Junts X Malgrat, una escissió de CiU,  que en la passada legislatura formava part de l’oposició i va votar en contra e les contribucions especials, mentre que ara, al govern, hi ha votat en contra.

El PP també ha canviat de criteri, ja que abans era al govern i ara a l’oposició. Els populars mantenen que no coneixen els nous números del projecte, pel que no poden donar-li suport.

A banda d’aquest projecte l’oposició també va dubtar dels usos de Can Palomo, l’edifici que vol comprar el govern de Malgrat aquest proper any, l’obertura de l’Av de Barcelona  o també la instal·lació de càmeres de seguretat, que són els eixos de les inversions previstes pel pressupost del 2017

Finalment el pressupost municipal, que puja per sobre dels 20 milions i mig, es va aprovar amb l’únic vot a favor del govern municipal; PSC i JXM.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics