URGENT

Alerta per pluges i fort vent

Compartiu aquesta història

La previsió meteorològica indica que per avui i demà s’intensificaran les ratxes de vent, pel que el servei comarcal de meteorologia, Meteomar, alerta que s’extremi la precaució al Maresme. Aquesta tarda i nit s’intensificaran les ventades, amb fortes ratxes que superaran els 70 km/h i que poden arribar fins als 90 km/h.

S'esperen fortes pluges i ràfegues de vent. Meteomar
S’esperen fortes pluges i ràfegues de vent. Meteomar

Protecció Civil demana que s’extremin les precaucions, sobretot en els passeigs marítims per fort onatge de fins a 3 metres, Es recomana mantenir-se allunyat del front marítim i respectar les indicacions i els accessos tancats, ja que s’ha activat en alerta el Pla per Inundacions a Catalunya, INUNCAT.

El Servei Meteorològic de Catalunya  preveu que el fort vent afecti també el litoral de Barcelona i Girona, amb especial intensitat a la nostra comarca a partir d’aquest vespre i matinada.

El Maresme tindrà forts episodis de vent. RP
El Maresme tindrà forts episodis de vent. RP

El risc es pot agreujar també per les pluges que es preveuen a partir d’aquesta tarda i que s’allarguin durant la nit.

Protecció Civil també fa una crida a la prudència en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure pel fort vent. Recomana no dur a terme activitats si les condicions meteorològiques no ho permeten ja que poden suposar un perill. També es demana que o bé es comprovi que la decoració nadalenca a l’exterior estigui ben fixada o bé es retirin els objectes de balcons i terrasses que es pugui endur el vent i provocar accidents. Pels vianants, és recomanable evitar aturar-se sota murs o bastides inestables.

 

Es demana que s’extremin les precaucions fins demà al matí a l’espera de com evoluciona el temps de cara a demà.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics