URGENT

Lloret vol regular els habitatges turístics

Compartiu aquesta història

El ple de Lloret votarà avui la proposta del govern municipal de deixar d’atorgar llicències a pisos d’ús turístic durant un any. En aquest temps es vol redactar una ordenança que haurà de fixar el nombre màxim d’aquest tipus d’habitatge i la seva distribució entre els barris.

El govern recorda que fa 2 anys l’ajuntament ja aprovar una modificació del POUM per adaptar-lo a la normativa de la Generalitat que regulava aquest tipus d’habitatges. Des de llavors, s’han registrat prop de 2.700 habitatges d’ús turístic al municipi.

El consistori apunta que cada habitatge ofereix, com a mínim, quatre places i que, per tant, això suposa afegir a l’oferta turístic de Lloret unes 12.000 places més a les hoteleres, que s’enfilen per sobre les 30 mil.

Els informes tècnics municipals situen el llindar òptim d’habitatges d’ús turístic en 3.000. Per tant, encara hi hauria un petit marge de creixement d’uns 300 pisos turístics.

Amb la regulació el govern vol, sobretot, de posar fre als barris i zones on es concentra més turisme i redistribuir-los en aquelles zones on encara hi ha marge de créixer.

El consistori creu que si Lloret de Mar vol despuntar com a destinació de qualitat no pot seguir creixent en aquest àmbit i que cal exigir uns nivells d’ocupació raonables, sense massificació.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics