Més ajuts pel Tomicus

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Diputació de Barcelona injectarà a les dues associacions de propietaris forestals del Maresme 85.000 euros que es repartiran per destinar-los a netejar les finques.

La quantitat s’afegeix als 100.000 euros que ja va anunciar la Generalitat que invertia, pel que en total s’invertiran 185.000 euros a la lluita contra la plaga de l’escarabat que afecta i debilita els pins del Maresme.

Les ajudes extraordinàries es destinaran a retirar la fusta morta i també els arbres ja afectats pel Tomicus.  Els propietaris que detectin exemplars afectats a les seves finques s’han d’unir a les associacions de propietaris forestals que seran els que gestionaran les ajudes. De la inversió que farà la Diputació, 50 mil euros es destinaran a la de Montnegre-Corredor i 35 mil a l’associació de la Serralada Litoral.

El termini per demanar les ajudes s’acaba a finals d’any, i es calcula que tindrà un cost de 1.800 euros per hectàrea. Les tasques de neteja es preveu que s’enllesteixin el proper mes de febrer, amb la vista ja posada a l’estiu, la pujada de temperatures i el risc d’incendi que augmenta amb la presència de fusta morta.

Els tècnics seran els encarregats de visitar les finques que hagin sol·licitat l’ajut per comprovar que les hectàrees estan realment afectades pel Tomicus.

A tota la comarca es calcula que són 400 les hectàrees afectades i des de les associacions mantenen que s’intentarà repartir de forma equitativa a tot el territori.

Si creuem el cost estimat del tractament i neteja, 1800 euros, amb el terreny afectat veiem que es necessitarien 720.000 euros. La inversió d’ajudes que s’ha plantejat inicialment suposa només el 25% del cost total. Des de l’associació de Serralada Litoral, però, esperen que les ajudes tinguin continuïtat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics