C’s entrarà al govern local

Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El pacte entre el govern de Palafolls, format per PSC i ICV, i el partit taronja ja fa temps que es cou. Finalment, segons publicarà demà el Punt, el regidor de Ciutadans, Martí Victòria, s’incorporarà al govern, que ara passarà a estar format per 8 dels 13 regidors. Les converses es van intensificar a partir del mes de maig d’aquest any i es es desconeixen els motius que han allargat les converses.

Regidor de Ciutadans, Martí Victòria
Regidor de Ciutadans, Martí Victòria

Les negociacions s’han allargat des de les darreres eleccions i feia mesos que s’ultimaven els últims serrells del pacte. Victòria assumirà el traspàs de la cartera de Serveis i Manteniment de Vies Urbanes que fins ara se n’encarregava el regidor Josep Rueda. L’entrada de Victòria podria suposar que Rueda marxés de la junta de govern local, continuarà, però, conservant l’àrea de salut pública, urbanisme i noves tecnologies.

El pacte té el suport del PSC comarcal, que ha defensat amb anterioritat l’autonomia local.  Però compta amb els recels d’ICV a nivell comarcal, que en declaracions passades apuntava que la incorporació de C’s trencaria amb la ideologia d’esquerres de l’actual equip de govern. Falta, però, saber la reacció del grup municipal ICV-EUiA.

Victòria  no tindrà dedicació ni parcial ni exclusiva, cobrarà per assistència a les juntes de govern i als plens. La informació es donarà a conèixer en el ple extraordinari de demà. Palafolls serà l’únic municipi del Maresme amb C’s al govern,  que suposarà la incorporació al costat de socialistes i d’Iniciativa.

L’oposició estarà només formada per la resta de regidors d’ERC, amb 4 representants,  i l’únic regidor popular, Óscar Bermán.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics