URGENT

L’oposició recela del pacte de govern amb C’s

Compartiu aquesta història

Després de mesos de negociacions, finalment, en l’últim ple celebrat el divendres passat, es va comunicar que el regidor de C’s, Martí Victòria entraria a formar part del govern local juntament amb socialistes i ICV-EuiA.

Martí Victòria de C's
Martí Victòria de C’s

Victòria s’ocuparà de l’àrea de Serveis i Manteniment de Vies Urbanes que fins ara se n’encarregava el regidor socialista Josep Rueda.

ERC, després de les pertinents felicitacions, apuntava les desavinences ideològiques que presenta C’s amb el PSC i ecosocialistes. Una unió política que, el portaveu dels republicans, Francesc Alemany,  ha qualificat d’estranya, ja que els socialistes ja tenien majoria.

L’alcalde, Valentí Agustí, però, responia i accepta que sí existeixen diferències ideològiques però que també tenen punts en comú i ha recordat el pacte entre Junts Pel Sí i la CUP, un acord, diu, encara més estrany.

L’únic regidor popular, Óscar Bermán, també es va mostrar recelós respecte el pacte. Bermán també va felicitar Victòria, ho ha dit matisant, però, que ho feia per compromís i apuntava a possibles interessos futurs entre l’actual govern i ciutadans.

El regidor Victòria, ha reconegut, però, que la decisió no s’adequa als interessos del seu partit i puntualitzava que el pacte no és etern, en el cas que no anés bé no dubta en sortir del govern.

Ciutadans ha puntualitzat, també, que en política tothom suma suports per on pot.

El regidor ecosocialista, Juan Andrés Osorio, que actualment governa amb el PSC, ha acceptat que la incorporació de C’s no és una decisió còmode per les diferències ideològiques entre ICV-EUiA i els taronges i que els donen un període de prova.

L’oposició passa, així, a estar només formada per cinc regidors, 4 d’ERC i 1 del PP, i el govern enforteix la majoria sumant un regidor als que ja tenia i arribant fins als 8.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics