Nou ERO temporal a Nylstar

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els representants dels treballadors i l’empresa tèxtil de Blanes han arribat a un acord, pel qual 43 dels 173 treballadors aniran a l’atur un màxim de 9 mesos. El comitè d’empresa, format majoritàriament pel sindicat UGT, ja ha signat l’acord després de rebre el suport majoritari de l’assemblea de treballadors.

El comitè d’empresa manté que de mitjana els treballadors estaran quatre mesos i mig a l’atur, des d’on es considera que és una bona fórmula per evitar acomiadaments mentre l’empresa recupera clients i comandes. En canvi, CCOO rebutja la mesura i demana que Nylstar es declari en concurs de creditors.

El mateix comitè d’empresa apunta que aquest serà e tercer ERO temporal de l’any i que permetrà la rotació entre els treballadors de la fàbrica. UGT confia que a partir de gener creixin les comandes i que es puguin recuperar treballadors.

La fàbrica tornava a funcionar el passat mes de novembre després de 8 mesos aturada i ho feia amb una producció d’entre 100 i 150 tones de fil mensuals. Actualment, dóna feina a una vuitantena d’empleats.

L’altre sindicat, CCOO rebutja l’ERO temporal, perquè, diu, continua la incertesa respecte el futur de Nylstar i l’empresa continua acumulant pèrdues. Apunta també que molts treballadors esgotaran la prestació d’atur, pel que el sindicat reclama un canvi en la direcció i concurs de creditors. Ja al novembre, CCOO alertava que la producció inicial amb la que es reprenia la producció era insuficient i inviable.

 

(ACN)

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics