URGENT

Blanes assumeix 16 milions de deute de la Ciutat Esportiva

Compartiu aquesta història

Ho ha fet després que la Generalitat exigís la dissolució del Consorci Urbanístic Illa de Blanes, format, precisament, per la mateixa Generalitat i l’Ajuntament blanenc. Dissoldre’l comporta que cada part pagui part del deute del projecte, que en total ascendeix fins als 37 milions d’euros, dels quals Blanes en pagarà 16 milions i la Generalitat 21.

Durant el primer trimestre del 2017, el consistori i la Generalitat acordaran quins són els termes de la seva dissolució de l’òrgan que va permetre la construcció de la Ciutat Esportiva.

Per afrontar el deute s’ha creat un Pla Econòmic i Financer fins al 2019, que l’interventor de l’adminstració blanenca creu que tindrà poc impacte en les finances municipals. El Pla inclou els ingressos, despeses i inversions que es preveuen en els propers 2 anys. Es preveu demanar un préstec de 20 milions d’euros, dels quals 16 es reservarien per pagar el deute i la resta, 4 milions s’invertirien en projectes urbanístics.

Blanes, però, també reclama a la Generalitat que pagui el deute de 10 milions d’euros que té amb l’ajuntament.

Des de l’oposició, ICV creu que el consistori s’ha precipitat en carregar-se el deute i que a més, la Generalitat ha enganyat l’Ajuntament blanenc, primer amb la creació del consorci i després quan es va reorientar per convertir-lo en un instrument de desenvolupament urbanístic. Els ecosocialistes, juntament amb Batega per Blanes, Ciutadans la CUP han votat en contra del Pla Econòmic i Financer, amb que l’ajuntament assumeix pagar els 16 milions de deute.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics