La grip s’avança a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’epidèmia de la grip ha arribat 4 setmanes abans del que estava previst, ja que normalment sol arribar a mitjans de gener. Els casos s’han començat a detectar ja cap a finals del mes de desembre, tot i que de moment la seva incidència és més baixa que altres anys.

La majoria dels afectats són persones joves i nens que no estaven vacunats o també gent gran que tot i que la recomanació de vacunar-se no ho havien fet.

Marta Azuara és infermera del CAP de Palafolls.

Al CAP de Palafolls ja han tingut diversos casos que, sumat a què el servei de salut del municipi no té urgències, pot haver desbordat en alguna ocasió al personal sanitari i causar també alguna espera. Encara els queden una 80a de vacunes per la població general. El seu efecte, però, ara que la grip ja ha arribat, disminueix.

El Cap de Palafolls i Malgrat de Mar havien sol·licitat unes 3.000 vacunes per administrar primer a la població de risc i, les sobrants, que ara son unes 80, entre la població general que ho desitgés.

La vacuna té una efectivitat d’entre el 70 i el 90%, depenent de la mutació del virus de la grip que arribi. Per prevenir el contagi es recomana rentar-se les mans molt sovint i vacunar-se. Aquesta última solució, però, ara té menys efectivitat perquè el virus ja ha arribat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics