URGENT

Compte enrere per la cavalcada de Reis

Compartiu aquesta història

Ses Majestats d’Orient ja s’acosten a Palafolls i la Comissió de Reis ultima els detalls perquè tot estigui a punt per la cavalcada de demà passat.

En total hi  haurà 8 carrosses fetes per la Comissió de Reis. Des de l’organització, Ivan Duarte, apunten a un retard en l’ingrés de pressupost per la cavalcada, pel que aquest any només hi haurà una novetat. Demanen, a més, més implicació dels palafollencs i noves mans.

Abans de l’inici de la cercavila, els Reis s’acostaran a Sant Genís a les 17h de la tard, on saludaran als nens i nenes per després marxar cap a la rua del centre del municipi.  En nom seu s’hi quedaran els patges reials per recollir les cartes amb els regals que demanen a Ses Majestats.

Els Reis Mags a l'Ajuntament
Els Reis Mags a l’Ajuntament

Així, la cavalcada pels carrers del centre començarà una hora després, a les 18h de la tarda, des de l’Avinguda Costa Brava, passant per diversos carreres del centre, Ramón Turró, l’Avinguda Riera de la Burgada i Carrer Major fins arribar a la Plaça Major on els estaran esperant representants de l’Ajuntament.

Aquesta pausa en el recorregut servirà perquè tant Ses Majestats com els polítics municipals facin un breu discurs.

A més, els Castellers de l’Alt Maresme han confirmat a Ràdio Palafolls que també hi seran presents. Faran, així, una interrupció a les seves vacances, per oferir pels volts d’un quart de 8 del vespre, un pilar a la Plaça de l’Ajuntament, amb el que entregaran la clau màgica perquè els Reis entrin a les cases de Palafolls i hi deixin els obsequis.

D’entre les 8 carrosses d’aquest any, hi haurà una novetat de la que la Comissió han volgut mantenir el misteri i no han revelat la seva temàtica, pel que caldrà acostar-se fins la cavalcada per descobrir-la. Tiraran, en total, fins a 300 kg de caramels. Demanen, però, precaució pels més menuts i que evitin acostar-se a les carrosses per evitar accidents.

Un cop acabats els parlaments a la Plaça de l’Ajuntament, els Reis es dirigiran a peu al pessebre vivent a la Plaça de l’Església. El recorregut acabarà amb la plantada de carrosses al Fòrum Palatiolo i on es recolliran les cartes.

Segons ha informat la Policia Local, tota la zona per on circularà la cavalcada es prohibirà l’estacionament a partir de les 3 de la tarda a diversos carrers cèntrics per on passarà la cavalcada. També es tallarà el trànsit poc abans que comenci la rua i s’anirà reobrint un cop acabi tota l’activitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics