Pineda reclamarà a l’Estat que pagui les destrosses del temporal

El passeig de mar de Blanes, aquest matí. C.C

Arreglar les destrosses causades pel temporal del 19 i 20 de desembre costarà 150 mil euros a l’Ajuntament de Pineda. Segons informa el Punt, hauran de canviar les lloses de formigó d’uns dos-cents metres del carril bici que passa prop de la platja.

Caldrà retirar aquestes lloses per anivellar el terreny i cimentar-ho. Serà el consistori qui n’assumirà inicialment el cost, però posteriorment enviarà la factura al Ministeri d’Agricultura espanyol.

Des de l’administració local consideren que no es pot considerar tasques de manteniment del passeig, tal com havia defensat amb anterioritat el ministeri.

La intenció és que  les obres s’acabin abans de Setmana Santa i del començament de la temporada turística. El consistori actuarà d’urgència ja que precisament el passeig marítim és un dels principals punts turístics de Pineda.

El ministeri ja s’ha desdit amb anterioritat d’afrontar el cost de les destrosses causades pel temporal. El 2013 inicialment s’hi havia compromès, però després van argumentar que es tractava d’una obra de manteniment.

Altres municipis del front litoral també van patir desperfectes causat pel temporal. És el cas de Blanes, on la sorra de la platja i l’aigua inundaven el passeig i les terrasses dels restaurants, a més, també de trancar un petit mur baix de primera línia de costa. El municipi, però, després de les tasques de neteja del passeig va tornar ràpidament a la normalitat.

 

Foto de portada: Temporal al Passeig de Blanes. RP

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics