El Maresme, la millor nota en reciclatge  

La nostra comarca , d’entre totes les de l’àrea de Barcelona, és la que recicla més i millor. Són dades del balanç de la recollida de residus municipals del 2015 que mantenen el Maresme, per segon any consecutiu, al capdavant del reciclatge a la província de Barcelona.

La recollida selectiva està dividida en diverses fraccions: l’orgànica i auto compostatge, paper i cartró, vidre i envasos.

Segons dades de l’Agència de Residus de Catalunya, l’índex de recollida selectiva és del 34,5%, 4 punts per sobre de la mitjana catalana i 6 de la resta de la província, que se situa en gairebé un 29%. Només hi ha quatre comarques que superin el percentatge de recollida selectiva en la mitjana de Catalunya i el Maresme encapçala el rànquing, seguit del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Vallès Oriental.

maresme-reciclatgeDels quilos recollits, uns 121 per habitant de mitjana, la major part pertany a la fracció orgànica, 67 quilos, 19 de paper, 22 de vidre i 12, d’envasos.

Dins la classificació, el Maresme conserva el primer lloc de la província en recollida selectiva d’orgànica, el quart en paper i el tercer en vidre i envasos.

De fet, respecte el penúltim informe, el del 2014, el Maresme ha millorat en la classificació de les fraccions de residus, unes dades que demostren que els maresmencs reciclen millor, ja que, a més, durant el 2015 també es va recollir menys quantitat de la fracció resta.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics