3 de cada 4 estudiants de Malgrat pateixen problemes d’esquena

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un mala postura mentre s’usa el mòbil, la tableta, l’ordinador i la sobrecàrrega de la motxilla serien les principals causes del mal d’esquena que s’ha detectat en la majoria de nens i nenes en edat escolar a Malgrat de Mar. En concret, aquesta situació afectaria un 75% dels infants.

Així ho indica un estudi elaborat per dues fisioterapeutes del municipi, Meritxell Egea i Melanie Maibach. L’informe s’ha realitzat entre uns 200 escolars d’11 i 12 anys de diferents centres educatius. Ho explica Meritxell Egea, una de les impulsores de l’estudi.

Les professionals avisen que aquesta problemàtica va en augment i que cal posar-hi remei. Entre d’altres solucions, assenyalen que treballar la prevenció. En aquest sentit, les fisioterapeutes proposen que s’implanti a totes les escoles de Malgrat de Mar un programa específic dedicat a la higiene postural. Una mesura que serviria per millorar la qualitat de vida i la salut dels menors.

Un treball de prevenció on demanen que s’impliqui tant la comunitat educativa com els pares i mares dels alumnes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics