ERC de Malgrat demanarà lluitar contra el malbaratament de d’aliments

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es calcula que  cada persona malgasta 35 kg de menjar, una xifra que equival al menjar consumit durant 25 dies, el que suposa una pèrdua de 112  euros anuals per habitant. A Catalunya, es calcula que la xifra ascendeix fins a un total de 840 milions.

Al ple de demà a Malgrat es demanarà el compromís del consistori en la lluita contra el malbaratament dels aliments. Serà una moció presentada pel grup municipal d’ERC que formarà part dels 5 punts a l’ordre del dia que es debatran a la sala de plens a les 7 de la tarda.

Els republicans proposaran crear un Pla Local contra el malbaratament alimentari. Demanen que primer es faci un estudi i que compti amb assessorament tècnic per iniciar una campanya de sensibilització als malgratencs, tant a la ciutadania com als restauradors.

De fet, un dels punts d ela moció d’ERC demana l’inici una campanya amb la que els clients es puguin endur el menjar que no s’acabin en una carmanyola perquè no acabi a les escombraries i també organitzar tallers sobre, per exemple, cuina d’aprofitament.

A més, també conté la proposta d’habilitar una cadena de recollida d’aliments als supermercats per tal que els que estiguin en bon estat no acabin a les escombraries i poder-los destinar a acció social.

El ple també modificarà les funcions recaptatòries de la Diputació de Barcelona i s’acabarà amb un torn de precs i preguntes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics