El Govern proposa eleccions municipals cada 6 anys

Associació Catalana de Municipis.
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es tracta d’un document on es recullen diverses propostes de canvi del món municipal i que recull el diari Ara.  Destaca la proposta d’allargar les legislatures dels Ajuntaments a cinc o sis anys i també que l’alcalde sigui escollit directament pels ciutadans per reforçar-ne el poder i la legitimitat. A més també de limitar els mandats dels regidors, que variaria en funció de la mida del municipi, i de limitar a dos els càrrecs que poden acumular.  Ara es vota una llista, de la que surt l’alcalde.

No es concreta quina seria la fórmula que s’utilitzaria, però  una possibilitat seria eleccions a dues voltes.

Associació Catalana de Municipis.
Associació Catalana de Municipis.

A més, també inclou proposta de canvis en les mocions de censura, que  passarien a necessitar dos terços del ple per tirar endavant. Es proposa també augmentar el paper de l’oposició i ampliar l’accés a la informació de l’Ajuntament.

El document també recull la possibilitat de fer eleccions als consells comarcals i les diputacions i no com es fa fins ara que es tria els seus membres de manera indirecta en funció dels resultats de les municipals.

Però també es plantegen canvis territorials i evitar alguns dels consells comarcals perquè diuen que han perdut el seu sentit, com ara els de l’àrea metropolitana de Barcelona. D’altra banda es planteja que els ajuntaments puguin compartir alguns serveis, sobretot els secretaris, interventors i tresorers en pobles petits.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics