Els pins afectats pel tomicus es començaran a retirar el dilluns

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Es començarà amb 7 municipis del Maresme amb finques amb  més d’un  80% d’exemplars afectats per l’escarabat: Arenys de Mar, Arenys de Munt, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Argtentona i Dosrius.

Se n’encarregarà l’Associació de Propietaris Forestals de Boscos del Maresme, la nova associació que agrupa 1.500 ha, un 6% de tota la superfície forestal de la comarca. Destinarà els diners subvencionats a netejar onze finques forestals del centre de la comarca amb un elevat nivell d’afectació.

Pins-Tomicus-777x437Els treballs consistiran en la tallada i posterior extracció dels arbres i el trasllat de la fusta per al seu aprofitament com a biomassa. Les actuacions s’allargaran fins a finals de febrer per netejar la zona per reduir el risc d’incendis forestals de cara a l’estiu, que amb els pins morts el perill seria més alt. És important, manté el Consell Comarcal, que l’extracció de la fusta morta es faci abans del mes de març, perquè és quan el tomis adult comença a sortir dels troncs.

Els efectes del canvi climàtic, la sequeres i les onades calor han provocat que els boscos de la comarca siguin més vulnerables a les plagues, que a més del Tomicus també s’hi ha sumar la processionària.

Els ajuts, de 1.250 euros per hectàrea es donen a través de les associacions de propietaris. La generalitat hi ha invertit 100.000 euros extres en un primer ajut per tractar les zones afectades, que se sumen als 85.000 de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics