URGENT

Blanes estrena una nova zona enjardinada

Compartiu aquesta història

L’espai situat al barri de Mas Enlaire està format amb unes 3.000 plantes i arbres. Aquesta setmana ha finalitzat la 2a fase del projecte.

De fet, l’associació de Veïns del barri feia cinc anys que demanaven a l’Ajuntament que s’enjardinés el talús central que separa el desnivell que hi ha a l’Avinguda de la Pau. Es tracta d’un terreny altament inclinat d’uns 500 metres de llargària.

Fins ara, aquesta zona no tenia vegetació, era totalment erma, sense enjardinament ni aigua, pel que hi creixen de forma descontrolada les males herbes, pel que els veïns del barri demanaven embellir l’entorn.

Zona enjardinada de Mas Enlaire. Aj. Blanes
Zona enjardinada de Mas Enlaire. Aj. Blanes

El projecte d’enjardinament s’ha fet en dues fases i en coordinació amb la Fundació Aspronis, que s’encarreguen del manteniment de jardineria pública de Blanes. La primera fase ja es va executar fa dos anys, el 2015, mentre que la segona ha acabat aquesta setmana, donant per finalitzada l’actuació.

Una de les principals innovacions del projecte i que fins ara no s’havia utilitzat en cap altre lloc de Blanes és la distribució en triangle dels elements que s’hi ha incorporant. A més, per fer-ho més atractiu s’han barrejat gramínies amb arbustos. En la segona fase s’han introduït noves plantes.

Per evitar la proliferació de males herbes s’ha cobert la superfície amb una lona anti-germinant i també s’ha instal·lat un sistema de reg. Segons manté el consistori, l’Associació de Veïns de Mas Enlarie ha valorat positivament els resultats del projecte. La zona ara es veu més neta i endreçada  després d’haver enjardinat el terreny amb fins a 3.000 plantes i arbres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics