Menys aldarulls des que les discoteques tanquen abans

Vigilància policial a la zona d'oci nocturn. Aj. Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un decret d’alcaldia obliga des del 7 de gener a quatre locals de la zona d’oci nocturn de Blanes a tancar abans, enlloc de les 6 de la matinada, han de passar la clau a les 4.

Aquest ha sigut el segon cap de setmana amb la nova mesura i tant els efectius policials com l’Ajuntament n’han fet un balanç positiu ja que mantenen que no hi ha hagut cap incident destacat des que s’ha aplicat la restricció d’horaris.

Vigilància policial a la zona d'oci nocturn. Aj. Blanes
Vigilància policial a la zona d’oci nocturn. Aj. Blanes
Zona d'oci nocturn de Blanes. Aj. Blanes
Zona d’oci nocturn de Blanes. Aj. Blanes

 

 

 

 

 

 

El decret durarà un màxim de 3 mesos i la decisió es va prendre amb l’objectiu d’acabar amb les molèsties de sorolls i aldarulls, així com els casos de vandalisme que afecten la zona d’oci nocturn d’Els Pins.
L’objectiu és aconseguir que el turisme d’oci nocturn que arriba a Blanes procedent d’altres municipis -atret per l’oferta d’alcohol i activitat fins la matinada- deixi de venir.

De fet, va ser el cos policial el que va recomanar que a la vigilància del cos s’hi afegís una altra mesura com ara la d’avançar el tancament.

En totes dues nits hi ha hagut un reforç policial tant de la Policia Local com dels Mossos d’Esquadra, sense que s’hagués d’intervenir en cap incident destacable relacionat amb l’activitat d’oci nocturn.

Destaquen que des que s’ha implantat la mesura no han hagut d’actuar en grups nombrosos, sinó que s’han atès casos aïllats protagonitzats per 4 o 5 joves.

Durant aquests dos primers caps de setmana d’aplicació del decret, hi ha hagut dos altres constants. Per un costat, s’ha notat un augment del nombre de joves que finalitzava el seu trajecte ferroviari a Mataró, on hi ha una zona d’oci que atrau molts usuaris. Per l’altre, de les 4 discoteques on és vigent la mesura, tan sols n’han funcionat 2.
Els establiments han complert puntualment el tancament a les quatre de la matinada. De moment, doncs, el balanç de la mesura és positiu, si bé tant polítics com efectius policials coincideixen en assenyalar que caldrà seguir veient com evoluciona la prova pilot.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics