Palafolls, en alerta pel fred

Sal per les glaçades. Aj. Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Servei Meteorològic de Catalunya ja ha alertat del descens de les temperatures per l’onada de fred, sobretot dels propers tres dies, i que provocarà que en molts casos es registrin nivells sota zero.

Sal per les glaçades. Aj. Palafolls
Sal per les glaçades. Aj. Palafolls

Davant dels perills que pot suposar, sobretot per la seguretat a la carretera l’Ajuntament de  Palafolls ha comprat 2 tones de sal que la brigada s’encarregarà d’escampar en diferents carrers del municipi on s’hi acostumen a formar plaques de gel i que són un perill tant per vehicles com pels vianants. Es tindrà especial atenció a les zones on no hi toca el sol i que tendeixen a ser més fredes com ara alguns carrers de Ciutat Jardí, Sant Genís o la Passera de Sant Lluís, però segons l’Ajuntament també s’actuarà en altres zones on també hi podrien haver glaçades.

De fet, el subdirector general de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado,  ha explicat aquesta preparació a nivell local pel fred.

La Policia Local i Protecció Civil també estaran pendents per possibles incidències. Avui ja s’ha activat l’alerta del PROCICAT per la forta baixada generalitzada de temperatures des de la passada matinada fins dijous.

Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions especialment en els desplaçaments en vehicle i a peu i fer cas dels consells i informació del Servei Català de Trànsit i pel que fa a gent gran, nens i persones amb malalties respiratòries, ja que són els més vulnerables a les baixes temperatures. En les hores en que el fred sigui més intens, han d’evitar sortir al carrer. També cal estar atents a les possibles incidències per mala combustió de calefaccions, estufes o xemeneies per evitar intoxicacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics