URGENT

De l’onada de fred a l’alerta pel temporal marítim

Compartiu aquesta història

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta per fortes ventades al litoral acompanyades d’un intens temporal marítim que començarà avui i s’allargarà tot el cap de setmana. Segons el servei meteorològic del Consell Comarcal s’esperen fortes ventades que podrien arribar als 70 km/h i pot provocar incidències al litoral, al Maresme i la Selva, per la qual cosa demanen que s’extremi la prudència en els desplaçaments a peu i en vehicle.

S’esperen onades que podrien arribar fins als 4 metres a qualsevol punt del litoral i les ratxes de vent seran molt fortes, sobretot entre dissabte a la tarda i diumenge al migdia.

De moment, però, tant a Malgrat com a Blanes no hi cap restricció als carrers propers al passeig marítim, segons la policia local i no preveuen tallar-ne cap, si el temporal no empitjora.

Es recomana no acostar-se ni avui ni demà als passejos marítims, ja que es preveu mar brava, i respectar els accessos tancats.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”es”><p lang=”und” dir=”ltr”><a href=”https://twitter.com/hashtag/ProteccioCivil?src=hash”>#ProteccioCivil</a> Alerta per fortes ventades al litoral acompanyades d&#39;un intens temporal marítim el <a href=”https://twitter.com/hashtag/capdesetmana?src=hash”>#capdesetmana</a> <a href=”https://t.co/5MpU6RGucF”>https://t.co/5MpU6RGucF</a> <a href=”https://t.co/T7MLPYeIGZ”>pic.twitter.com/T7MLPYeIGZ</a></p>&mdash; EmergènciesCatalunya (@emergenciescat) <a href=”https://twitter.com/emergenciescat/status/822448955598442497″>20 de enero de 2017</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

El temporal arriba exactament un mes després que el vent i l’onatge provoqués destrosses i inundacions als passejos de Blanes, Malgrat i Pineda que es van omplir de sorra i van causar diverses afectacions tant a la via pública com als locals de primera línia de mar.

De fet, Pineda ja havia arreglat les destrosses i només li quedaven 200 metres del carril bici que volia que el seu cost l’afrontés l’Estat. Caldrà esperar si el temporal d’aquest cap de setmana és benvolent o també provoca destrosses a les ciutats costaneres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics