De l’onada de fred a l’alerta pel temporal marítim

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta per fortes ventades al litoral acompanyades d’un intens temporal marítim que començarà avui i s’allargarà tot el cap de setmana. Segons el servei meteorològic del Consell Comarcal s’esperen fortes ventades que podrien arribar als 70 km/h i pot provocar incidències al litoral, al Maresme i la Selva, per la qual cosa demanen que s’extremi la prudència en els desplaçaments a peu i en vehicle.

S’esperen onades que podrien arribar fins als 4 metres a qualsevol punt del litoral i les ratxes de vent seran molt fortes, sobretot entre dissabte a la tarda i diumenge al migdia.

De moment, però, tant a Malgrat com a Blanes no hi cap restricció als carrers propers al passeig marítim, segons la policia local i no preveuen tallar-ne cap, si el temporal no empitjora.

Es recomana no acostar-se ni avui ni demà als passejos marítims, ja que es preveu mar brava, i respectar els accessos tancats.

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”es”><p lang=”und” dir=”ltr”><a href=”https://twitter.com/hashtag/ProteccioCivil?src=hash”>#ProteccioCivil</a> Alerta per fortes ventades al litoral acompanyades d&#39;un intens temporal marítim el <a href=”https://twitter.com/hashtag/capdesetmana?src=hash”>#capdesetmana</a> <a href=”https://t.co/5MpU6RGucF”>https://t.co/5MpU6RGucF</a> <a href=”https://t.co/T7MLPYeIGZ”>pic.twitter.com/T7MLPYeIGZ</a></p>&mdash; EmergènciesCatalunya (@emergenciescat) <a href=”https://twitter.com/emergenciescat/status/822448955598442497″>20 de enero de 2017</a></blockquote>
<script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

El temporal arriba exactament un mes després que el vent i l’onatge provoqués destrosses i inundacions als passejos de Blanes, Malgrat i Pineda que es van omplir de sorra i van causar diverses afectacions tant a la via pública com als locals de primera línia de mar.

De fet, Pineda ja havia arreglat les destrosses i només li quedaven 200 metres del carril bici que volia que el seu cost l’afrontés l’Estat. Caldrà esperar si el temporal d’aquest cap de setmana és benvolent o també provoca destrosses a les ciutats costaneres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics