Més de la meitat dels polítics maresmencs s’uneixen a l’Assemblea d’Electes

Assemblea d'Electes de Catalunya
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Maresme és la comarca amb més polítics adherits a l’Assemblea d’Electes, un organisme que vol servir d’aixopluc en cas que la celebració del referèndum comportés la inhabilitació del Parlament o el president de la Generalitat.

Assemblea d'Electes de Catalunya
Assemblea d’Electes de Catalunya

Aquest dijous es va fer a Mataró la presentació de l’Assemblea la comarca, on s’ha donat a conèixer que el Maresme és el territori que té més alcaldes i regidors inscrits. En total en són 200 dels 452 que hi ha a la comarca, gairebé la meitat dels polítics locals.

L’organisme l’ha impulsat l’Associació Catalana de Municipis per la Independència (AMI) i vol convertir-se en l’eina on es puguin protegir els polítics per tirar endavant el referèndum en cas que la justícia espanyola deixés sense competències el Parlament o el President. Es tracta d’un organisme d’emergència que es podria constituir en qualsevol moment, assenyalaven des de l’AMI.

Els inscrits de la comarca són càrrecs electes majoritàriament pertanyents als grups sobiranistes de PDeCat, ERC i la CUP.

La voluntat és que el seu ADN sigui plural, pel que no van amagar la voluntat que també s’hi uneixin càrrecs d’ICV o fins i tot de Podem. A nivell català ja té uns 3.000 càrrecs electes i el Maresme encapçala el llistat amb 200 polítics.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics