PLF registra una de les temperatures més baixes del Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

radar meteocatL’onada de fred dels últims dies ha centrat l’actualitat de la setmana: l’Ajuntament s’ha abastit de sal per evitar incidents per les gelades, coordinats amb la Policia Local i Protecció Civil i s’ha disparat el preu de l’electricitat i les hortalisses.  Però a més, Palafolls ha registrat la temperatura més baixa de la comarca, segons les dades recollides pel servei de meteorologia del Consell Comarcal.

Els termòmetres del municipi han tocat fons i han arribat a registrar -4,5 graus la nit del dimecres. L’altre punt on s’han registrat les temperatures més fredes és al mirador d’Hortsavinyà amb 3,9 graus sota zero, seguit del Montnegre, amb -3,8  i Dosrius, -3,5ºC. Des d’aleshores les temperatures han pujat, ahir a Palafolls la mínima se situava a -1,3 ºC, 3 graus per sobre que el dia anterior. Es convertia en la segona més baixa darrera de Montnegre (-1,7). Joaquim Serra és el meteoròleg del Consell Comarcal.

No es registraven temperatures tant fredes des del febrer de fa 5 anys, al 2012, quan es va arribar fins als -5 graus.

 

Les temperatures pujaran, ja no hi haurà gelades. De fet, s’ha desactivat el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) en fase d’alerta i s’ha activat la prealerta per fortes ventades que poden arribar als 70 km/h a l’Alt Maresme. Tot i les baixes temperatures registrades aquests dies, en el cas de la comarca, Serra manté que no es pot considerar onada de fred, ja que hauria d’haver durat uns 4 dies.

De fet, la mínima d’avui ha sigut de 6 graus positius, i la màxima fins ara de 7. La tendència serà que vagin a l’alça, però no es descarten precipitacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics