URGENT

Veïns, oposició i Bioibérica es reuneixen amb un expert per esclarir dubtes

Compartiu aquesta història

Aquest dimarts passat l’Ajuntament ha organitzat una reunió informativa sobre la planta de biogàs de Bioibérica. A la trobada hi ha participat un expert de la UAB, representants de Bioibérica, veïns de la zona més propera als terrenys on es construiria la planta, també veïns de Mas Reixach i representants de cada grup polític de l’Ajuntament: PSC, ecosocialistes, Ciutadans i ERC, a excepció de l’antic popular, Óscar Bermán.

bioibeLa sessió va servir per expressar les opinions d’uns i altres i també per aclarir alguns aspectes tècnics sobre el funcionament de les plantes de biogàs. Fons veïnals apunten, però, que si bé ho agraeixen,  la trobada es va tancar sense cap concreció.

Per tal que la planta tingués més rendibilitat hauria d’acollir residus que, amb anterioritat, s’havia apuntat que vindrien de Granollers, amb camions cisterna, pel que caldria canviar el planejament urbanístic per permetre construir una planta més gran.

Si bé ERC, present en la reunió, a través del seu portaveu Francesc Alemany, ha agraït la trobada, continuen demanant poder accedir al projecte que es vol construir a Palafolls.

Els republicans es mantenen escèptics fins que no puguin accedir al projecte i comprovar exactament què es vol construir.

En la reunió tampoc es va especificar un mínim de distància entre la planta i la població. Demanen que no s’acceleri el procés per poder tenir marge i accedir a més informació, i reduir al màxim les possibles emissions nocives.

Un dels aspectes, però, que es va proposar és la possible construcció d’una zona verda que actués com a barrera natural per l’impacte visual.

De moment encara no hi ha data pel ple que debatrà el canvi de planejament urbanístic. Esquerra apunta que si no se’ls facilita finalment el document, hi votaran en contra.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics