Marc i Martina, els noms més posats al Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

nomsmaresmeLa comarca segueix la tendència catalana i reafirma els noms que més es posen als nadons. Les dades del Conell comarcal indiquen que el 6% dels nens nascuts al Maresme el 2015 se’ls va registrar com a marc i al 5 % de nenes com a Martina.

Enrera ha quedat la dita que “de Joans, Joseps i ases n’hi ha a totes les cases”. Aquests noms tradicionals entre els nens catalans han retrocedit a favor dels Marc, Martí, Àlex o Nil que són els 4 noms que més es van posar al Maresme durant 2015. Completen la llista dels deu primers: Nil, Leo , Arnau, Èric, Pau, Pol i Aleix. En canvi, Jordi ocupa el lloc 18 i Joan el 34. Els “Josep” no apareixen entre els 50 principals noms de nadons masculins.

“Marc” ja porta anys encapçalant la llista dels noms més posats als nens (a nivell de Catalunya encapçala la llista des de 1997 i tot i que ha retrocedit encara manté distàncies amb el segon: Àlex). En el cas del Maresme és més curta, Marc es va posar a 60 nens; Martí a 50 i Àlex a 46.

Pel que fa a nenes, “Martina” va entrar amb força a Catalunya al 2003 i ha anat superant posicions en els últims 6 anys. A la nostra comarca, la segona posició la comparteixen Aina, Carla i Júlia amb 34. Segueix Laia amb 33 i novament un empat a tres entre Emma, Lucía i Noa que han estat posats a 32 nenes. El tradicional “Maria” ocupa l’ onzè lloc.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics